Kirjoittanut Tiina | 01/06/2016

Spesiaalipostaus: Marilyn 90 vuotta

Marilyn täyttäisi tänään pyöreät 90 vuotta ja päätin sen kunniaksi julkaista spesiaalipostauksen.

Paljon onnea Marilyn!

Marilyn juhlimassa syntymäpäiviään vuonna 1962.

Marilyn juhlimassa syntymäpäiviään vuonna 1962.

Kumma kyllä, en ole nähnyt päivänsankarista yhtäkään uutisjuttua netissä. Kuvittelin, että uutisiointia olisi ollut vähintään yhtä paljon kuin vuonna 2012, jolloin Marilynin kuolemasta tuli kuluneeksi 50 vuotta. YleTeemaltakaan ei tule mitään Marilyniä ja he yleensä aina hemmottelevat meitä faneja. Olen hieman pettynyt.

Sen sijaan muualla maailmalla tapahtuu. Julien’s Auctions julkaisi vähän aikaa sitten tiedoituksen uudesta massiivisesta huutokauppatapahtumasta, joka on saanut paitsi Marilyn -fanien, myös muiden elokuvamemorabiliaa harrastuksenaan keräilevien suut muikistelemaan onnesta ympäri maailmaa: yli 500 Marilynin henkilökohtaista tavaraa tullaan huutokauppaamaan tämän vuoden marraskuussa. Tavarat ovat lähtöisin brittiläisen keräilijän, David Gainsborough-Robertsin, sekä, ei vähempää eikä enempää, itse Lee Strasbergin, kokoelmista. Kyseessä on siis yksi merkittävimmistä huutokaupoista sitten Christie’sin vuoden 1999 ja Julien’s Auctionsin vuoden 2005 huutokauppojen.

marilyn-monroe-catalog

Tavaraa riittää peräti neljän katalogin verran. Tämä limited edition pakkaus on tilattavissa Julien’s Auctionsin nettisivujen kautta.

Kokoelmat tulevat myös kiertämään maailmaa näyttelyiden muodossa ennen huutokauppaamista. Tällä hetkellä tavarat ovat yleisön nähtävillä Lontoossa Design Centressä, Chelsea Harbourissa. Näyttely kulkee nimellä Marilyn Monroe: The Legacy Of A Legend.

A5 MM flyerWEB(1)

Marilynin tyyliä ihailevana tällaiset huutokaupat ovat mielenkiintoisia kun hänen vaatteensa ja muut tavaransa arkistoidaan valokuvien muodossa, jolloin niitä voi ihastella kaikessa rauhassa. Tällä hetkellä ei ole vielä saatavilla nettikatalogia, mutta joistakin ”itemeista” on jo julkaistu kuvia. Itseäni niistä viehättää eniten (ehkä arvatenkin) tämä upea koristeellinen Revlonin huulipunahylsy. Jos jotain tästä huutokaupasta nappaisin itselleni, niin ainakin tämän. 🙂

3402CD0300000578-3582729-image-m-26_1462889579007

Mukavaa merkkipäivää kaikille. 😉


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: